Werkcode: 45696

Mariablauw kerkdak, Martinikerk Groningen

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
172 gratis verzending!
Mariablauw kerkdak, Martinikerk Groningen van Wim van der Ende

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

De Martinitoren hoort bij de Martinikerk in Groningen; een grote oude stadskerk. Het dak van het koor is prachtig hemelsblauw, alsof je de hemel in kijkt. Een helder blauw geschilderd dak met gouden sterren; dezelfde kleur blauw als je vaak ziet bij Mariabeeldjes. In de 80-jarige oorlog werden alle heiligenbeelden verwijderd uit de rooms-katholieke kerken, toen de protestanten bezit namen van deze gebouwen; de Beeldenstorm. Het hemelsblauwe dak van het koor bleef bewaard. Het Pieterpad loopt door Groningen en als je wilt, stap dan even deze kerk binnen. Er zijn rondleidingen met gidsen. Ik had genoeg aan het kijken naar dit hemelse dak en een foto er van maken .....

Over Wim van der Ende

Wim van der Ende profielfotoWim van der Ende is een van de makers van het Pieterpad, de meest bekende wandeltocht door Nederland.
- auteur en fotograaf gidsen van het PIETERPAD.
- Karakteristieke foto's Nederlandse landschap.
- Ook andere wandelpaden: Trekvogelpad, Noaberpad, Maarten van Rossumpad, Utrechtpad, Overijssels Havezatenpad, Waterlinie pad, Brabants Vennenpad, Groene Hart pad, Krijtlandpad, Kromme Rijn pad.
- Alle foto's uit de gidsen op aanvraag, mail fotografie@wimvanderende.com

Alle werken